F2L (for øvede)

F2L står for (First Two Layers).

F2L metoden er for dig der allerede kan samle en professorterning, men gerne vil lære at samle den hurtigere. Først når du har lært, at samle professorterningen på 2-5 min bør du give dig i kast med denne løsningsvejledning (F2L). 

F2L afløser begynderguidens del 3 og 4, da denne løser begge steps på en gang.


Start med at samle det hvide kryds. Se her hvordan.


Vend professorterningen på hoved. Nu skal der samles 4 par, hvorefter disse 4 par skal placeres det rigtige sted én efter én.


Har du et par samlet på toplinjen anvendes to algoritmer til at få dem ned på plads. Disse er afhængige af om parret er dannet udfra de to brikker længst til venstre eller længst til højre.

Par i venstre side: H – ‘T – ‘H

Par i højre side: ‘T    ‘F – T – F


Er hjørnebrikken på bundlinjen. Skal denne flyttes op på toplinjen. Det samme gælder for midterbrikken.


Vurder om din hjørnebrik peger til højre, op eller imod dig. Derefter skal du vurdere hvor på oplaget midterbrikken er, og hvilken farve der vender opad.


Se i videoen herunder hvordan du danner og placerer dine par. Efter at du har identificeret din problemstilling.Det kræver et par ugers øvelse at mestre disse F2L teknikken. I starten kan man føle sig sat lidt tilbage, og det tager dig måske længe tid at samle professorterning 3×3 end det gjorde med begyndervejledningen. Men lige så snart du begynder, at fange denne metoder, vil du indse hvor meget tid på sparer ved at bruge F2L fremfor den normale løsningsvejledning.

En anden måde at blive hurtigere til at samle professorterningen er ved at smøre den, eller ved at købe en hurtigere og mere smooth professorterning i vores webshop. Først og fremmest skal der dog en masse øvelse til med F2L for at blive hurtigere.